Specialisaties

Specialisaties

 

Fysiotherapie:

Fysiotherapie is gericht op de spieren, pezen, banden en gewrichten van het houdings- en bewegingsapparaat. De klachten waarmee u bij onze fysiotherapeuten terecht kunt zijn zeer uiteenlopend. Het kan bijvoorbeeld gaan om pijn, zwelling, krachtsvermindering, problemen bij het bewegen, en ademhalingsproblemen. Bewegingen die u elke dag uitvoert, zoals lopen, staan, springen en bukken zijn dan ineens niet zo vanzelfsprekend meer. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen de klachten te verminderen, op te heffen of te compenseren en herhaling van de klachten in de toekomst te voorkomen.

 

Manuele therapie:

Manuele therapie is gericht op onderzoeken en behandelen van problemen in en rond gewrichten. Een verstoring van de beweeglijkheid van een gewricht kan een belemmering vormen voor het normale herstel van klachten. Doel is om het lichaamseigen herstel zijn normale weg te laten vinden en dus zo min mogelijk in te grijpen (beperkt aantal behandelingen).

Onze manueel therapeut kan gebruik maken van technieken, nagenoeg pijnloos, die soms een "krakend" geluid kunnen geven. Vaak herstelt u daardoor sneller van uw klachten. Na het opheffen van het probleem in het gewricht moet er opnieuw een afstemming gevonden worden van uw dagelijkse activiteiten en komen zaken als coördinatie, houdings- en bewegingsgevoel, spierlengte en spierkracht aan de orde.

 

Sportfysiotherapie:

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen al dan niet tijdens het sporten en graag hun sport willen hervatten. Onze sportfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de sportende mens en analyseert uw motoriek in combinatie met de ontstane blessure. Op basis van dit uitgebreide onderzoek maakt onze sportfysiotherapeut een behandelplan en een revalidatieschema. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

 

 

Bekkenfysiotherapie:

Bekkenfysiotherapie richt zich op problemen in het gebied van lage rug, bekken, bekkenbodem en buik. Bekkenproblemen ontstaan vaak tijdens en na de zwangerschap of na een operatie aan baarmoeder, blaas of prostaat. U kunt echter ook klachten krijgen omdat uw bekkenbodemspieren verslappen of verkrampen, waardoor continentie problemen ontstaan. Onze bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom het bekken.

 

 

Medical Taping Concept:

Sinds 2005 wordt er binnen Paramedisch Centrum Ypenburg regelmatig gewerkt met medical tape. Deze tape heeft onder andere een stabiliserend effect op gewrichten, stimuleert spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt ondermeer verlichting bij spier en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.

 

 

Dry Needling:

Dry needling van myofasciale triggerpoints is een nieuwe vorm van behandeling voor patiënten met spierproblemen in het bewegingsapparaat. Marc Kabbedijk is sinds oktober 2006 bevoegd om op deze wijze klachten in extremiteiten te behandelen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van accupunctuur naalden waarmee triggerpoints worden aangeprikt. Dry needling behandeling leidt tot een voelbare daling van de spierspanning, een verbeterde beweeglijkheid, een vergrote doorbloeding en vaak een directe pijnvermindering.

 

 

Echografie:

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, waarbij relatief eenvoudig zonder hoge kosten real-time diagnostische informatie over botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsels en banden kan worden verkregen. In de tijd kan herstel van weefselschade worden afgestemd op de therapeutische behandeling. Door middel van geluidsgolven, die door verschillende weefsels worden geabsorbeerd en teruggekaatst, worden afbeeldingen gemaakt en weergegeven als “plaatje”.Het onderzoek duurt gemiddeld 30-45 minuten waarbij de bevindingen van de onderzoeker door middel van een verslag worden meegegeven danwel doorgestuurd naar uw specialist of verwijzer.

 

 

Copyright © All Rights Reserved